Buurtbudget Liendert & Rustenburg

bewonersinitiatief
Evenement

Buurtbudget tijdelijk gestopt 

Tot onze grote spijt is het momenteel niet mogelijk om een aanvraag bij ons te doen. We zijn momenteel met een heel klein team van vrijwilligers en we kunnen -naast onze banen en/of gezin - niet meer de inzet plegen die nodig is om aanvragen te beoordelen en af te handelen. 

Nog lopende aanvragen zullen worden afgehandeld. Maar nieuwe aanvragen kunnen we niet meer in behandeling nemen tot we weer met een compleet team aan de slag kunnen. Daarom ook aan jou als aanvrager het dringende verzoek: ken jij nog inwoners in de wijk (of misschien jij zelf wel) die het leuk vinden om lid te worden van de buurtbudgetcommissie? Bij voorkeur inwoners die hun tijd wat flexibel kunnen indelen, dus bijv mensen die met pensioen zijn of zonder werk / gezin / studie? Ook mensen die niet voor de lange termijn, maar wel tijdelijk kunnen bijspringen, zijn erg welkom. 

Op donderdagavond 29 februari organiseren we een (geheel vrijblijvende) informatieavond voor geïnteresseerden. Iedereen die mee wilt weten, is van harte welkom. Ben je nieuwsgierig wat het buurtbudget inhoudt en wat de commissie doet? Tijdens deze avond vertellen we alles over de werkwijze en de diverse taken. Het is fijn als ieder lid kan doen waar hij / zij zich het meest tot aangetrokken voelt en dat we de taken kunnen verdelen. Hierbij gaat het om taken als het beoordelen van aanvragen, bezoeken van activiteiten, beheer van de mail, contact met de aanvragers, controle van bonnen / facturen, website / PR. 

De informatieavond is op donderdag 29 februari van 19.30 - 21.00 u in de Groene Stee in Liendert (Wiekslag, tegenover de Jumbo) 

Je kan je voor de informatieavond aanmelden door een berichtje te sturen naar: Susan Coen, adviseur leefomgeving Gemeente Amersfoort: s.coen@amersfoort.nl / 06 52513042 of Hilde Breunissen, buurtnetwerker Indebuurt033 Liendert & Rustenburg, h.breunissen@amersfoort.nl / 06 1239 7510. Ook als je alvast meer wilt weten; bel of mail ze gerust! 

Gemeente Amersfoort stelt jaarlijks subsidie beschikbaar voor het buurtbudget. Hiermee maakt de buurtbudgetcommissie jaarlijks tientallen initiatiefnemers blij met subsidie voor een activiteit of een initiatief dat de buurt of wijk verbetert. De gesteunde initiatieven zijn heel divers en variëren van het organiseren van een voetbaltoernooi of een rommelroute tot een straatfeest. Kunst in de wijk of het opknappen van een speelplek hoort er ook bij. Zoveel mensen, zoveel wensen: het buurtbudget maakt van alles mogelijk!

zie voor meer info de website: Buurtbudget – Liendert-Rustenburg

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk